K-Design - honlap, weboldal, webáruház készítés

Mobilbarát weblap készítése

A mobileszközök és az okostelefonokon való internetezés elterjedése miatt ma már követelmény, hogy egy weblap mobilbarát, azaz ne csak számítógépen, hanem mobilon és táblagépen is könnyen használható legyen. Fontosnak tartjuk, hogy az általunk készített honlapok ennek a szempontnak is megfeljenek, ezért ma már kizárólag mobilbarát, reszponzív weboldakat készítünk, és vállaljuk a meglévő weblapok mobil változatának elkészítését is.

Mit is jelent ez?

Ahhoz, hogy a honlap mobilbarát legyen, megfelelő technikai megoldásokkal úgy kell kialakítani” minden elemét - az oldal méretétől, felépítésétől kezdve, a menürendszeren át egészen a rajta megjelenő tartalomig, a betűméretekig - hogy mobiltelefonon vagy egyéb hordozható eszközön is jól olvasható, kezelhető legyen. Az ilyen weblap mobilról való kereséskor a Google-ben is előnyt élvez.

Mobilbarát honlap

Módszerek:

Reszponzív honlap készítése

Az úgynevezett reszponzív honlap lényege, hogy a weblap szélessége, elrendezése és tartalma mindig automatikusan az adott kijelző méretéhez igazodik. A HTML5 és a CSS3 technológia alkalmazásával a böngészőprogram számára meghatározzuk, hogy mi történjen az oldal különböző elemeivel, amikor a kijelző mérete csökken. A menürendszert és a teljes felhasználói felületet érintőképernyőre és hagyományos egérhasználatra is optimalizálni kell.

Adaptív megoldás, mobil verzió

Ennél a megoldásnál a számítógépes változat mellé egy kifejezetten mobilos megjelenésre optimalizált változat készül, és a beépített automatizmus a megfelelő változatot tölti be. Előnye, hogy a számítógépes változat esetében nem kell kompromisszumot kötni a design megoldásokban, a szerkezeti felépítésben.

A mobilbarát weblap és az egyes megoldások jellemzőiről bővebben olvashat ide kattintva.

Hogyan ellenőrizheti, hogy mobilbarát-e a saját honlapja?

Tesztelje le a Google tesztelő-alkalmazásával: https://search.google.com/test/mobile-friendly

Csak meg kell adnia a weboldal címét (URL), majd rákattintani az "Elemzés" gombra. Ha a honlap mobilbarát, akkor ezt az eredményt fogja kapni:

Mobilbarát teszt

Mit tehet, ha weblapja megbukott a teszten?

Amennyiben a teszt azt mutatja, hogy weblapja nem mobilbarát, akkor nincs más dolga, mint felvenni velünk a kapcsolatot, és rendkívül kedvező áron elkészítjük meglévő honlapja mobil változatát, azaz okostelefonra optimalizált verzióját, vagy egy reszponzív weboldalt készítünk. Ha a meglévő weblapja más szempontból megfelelő, akkor az adaptív technikával készülő külön mobil verzió gyorsabb és költségkímélőbb megoldás. De ha a weboldal más szempontból is elavult, akkor egy új reszponzív honlap lehet az ideális megoldás. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy mi valóban birtokában vagyunk a szükséges szakmai ismereteknek ahhoz, hogy egyedi reszponzív oldalt készítsünk, tehát másokkal ellentétben nem sablonokból dolgozunk.

Mennyibe kerül?

Meglévő weboldalhoz mobil változat készítése: 45.000 Ft-tól

Egyoldalas, reszponzív honlap készítése: 55.000 Ft

Kis költségvetésű, többoldalas reszponzív honlap készítése: 72.000 Ft

Egyedi, professzionális reszponzív weblap készítése: 90.000 Ft-tól

Fenntartási díjak:

Domain-név fenntartás hosszabbítása: 2.500 Ft/év

Tárhely éves díja: 6.200 Ft/év


Legolvasottabb


Miben segíthetünk?

Kérdése van?

Telefonszámunk és e-mail címünk 15 éve változatlan!


Telefon: 06-70-3832006
E-mail cím:


Ingyenes visszahívás

Kérjük adja meg telefonszámát, és visszahívjuk!